Mimo wakacji, już teraz warto przyjrzeć się temu co organizatorzy konferencji i szkoleń przygotowują dla nas na jesień. W listopadzie we Wrocławiu odbędzie się IX edycja konferencji "Żywienie, zdrowie i choroby".
24 listopada we Wrocławiu odbędzie się konferencja naukowa skierowana do dietetyków, specjalistów z zakresu żywienia człowieka oraz lekarzy. To już kolejna edycja konferencji, w której poruszona zostanie tematyka żywienia w różnych stanach chorobowych. Wydarzenie cieszy się dużym zainteresowaniem, a w ostatniej edycji wzięło udział blisko 200 osób. Wydarzenie objęte zostało patronatem merytorycznym między innymi przez IŹŹ oraz oddział dolnośląski Polskiego Towarzystwa Gastroenterologii.
Wiodącymi tematami konferencji będą:
- Żywienie w łuszczycy
- Wpływ aktywności fizycznej na stan zdrowia
- Dieta wegetariańska
- Mikrobiota jelitowa i oś mózgowo-jelitowa
- Dieta w chorobach przewodu pokarmowego
- Najnowsze doniesienia z dietetyki, w tym omówienie wyników badań PURE
Lekarzom biorącym udział w konferencji przyznane zostaną punkty edukacyjne zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 6 października 2004 r. w sprawie dopełnienia obowiązku doskonalenia zawodowego lekarzy i lekarzy dentystów. Informacja o ilości punktów zostanie ogłoszona po ułożeniu szczegółowego planu konferencji.
Koszt udziału w konferencji:
130 zł do dnia 23.11, w recepcji konferencji 160*
Dla studentów 90 zł i w recepcji w dniu konferencji 110 zł*
*W przypadku dostępnych wolnych miejsc – liczba miejsc ograniczona.
Konkurs na najlepszą pracę licencjacką/magisterską z dietetyki
Organizatorzy zapraszają również do wzięcia udziału w konkursie na najlepszą pracę licencjacką i magisterską z dietetyki (prace po obronie).
Zgłoszenia można dokonać do 18 października 2018 r.
Warunki przystąpienia do konkursu i wymagania wobec nadsyłanych prac znajdują się na stronie konferencji w zakładce „konkurs prac”
Informacje o szczegółach można uzyskać na stronie www.zywienie.com.pl