Obrazq2.jpg

Aleksandra Pol

Mgr, dietetyk kliniczny, psychodietetyk

W swojej pracy zawodowej prowadzi dietoterapię osób dorosłych oraz dzieci z chorobami, zaburzeniami oraz z niepełnosprawnościami ruchowymi i/lub intelektualnymi, wykładowca akademicki, prowadzi szkolenia, warsztaty, jest autorką i współautorką publikacji, stale podnosi swoje kwalifikacje zawodowe, będąc uczestnikiem wielu kursów i konferencji, także jako prelegent na konferencjach krajowych i zagranicznych. Współpracuje m.in. ze Śląską Akademią Parkinsona, Polskim Stowarzyszeniem Chorych na Miastenię Gravis „Gioconda”, Zespołem Szkolno-Rewalidacyjnym Szkoła Życia w Rybniku. Wieloletnie doświadczenia i obserwacje wynikające ze współpracy w wielospecjalistycznych zespołach były inspiracją do współautorstwa z Tatianą Lewicką kierunku studiów podyplomowych „Neurodietetyka” na Śląskim Uniwersytecie Medycznym w Katowicach. Afiliacje: POHL, VICTUS MED; Wyższa Szkoła Edukacja w Sporcie, Centrum Integracji Sensorycznej w Warszawie.

Autor artykułów