W tym numerze czasopisma "Współczesna Dietetyka" prezentujemy kolejny artykuł z cyklu monografie. Tym razem zaprezentujemy preparat Sanprobi® Stress oraz właściwości szczepów bakteryjnych w nim zawartych.
Jesteś tu:
Jesteś tu:
W tym numerze czasopisma "Współczesna Dietetyka" prezentujemy kolejny artykuł z cyklu monografie. Tym razem zaprezentujemy preparat Sanprobi® Stress oraz właściwości szczepów bakteryjnych w nim zawartych.
Około 11% dorosłych na świecie cierpi na migrenę. Jej patofizjologia nie jest do końca poznana, ale wśród czynników wywołujących napady migreny wskazuje się często czynniki żywieniowe. Czy odpowiednia dieta może złagodzić lub wyeliminować objawy uporczywego bólu głowy?
Tradycja wykorzystania grzybów w polskiej kuchni jest długa. Spożywane są zarówno grzyby rosnące dziko w lasach, jak i hodowlane. Cenione są głównie za walory smakowe i zapachowe, jednak ich wartość odżywcza jest mniej znana.
Infekcje intymne potrafią uprzykrzyć życie. Ból, pieczenie, swędzenie oraz upławy są najczęstszymi objawami infekcji dróg rodnych. Większość zakażeń, zarówno o etiologii grzybiczej, jak i bakteryjnej, można efektywnie i skutecznie leczyć. Jednak w wielu przypadkach zajmuje to dużo czasu, a co więcej – infekcje intymne często nawracają. Zdarza się także, że z uwagi na brak wyraźnych objawów są nieleczone, co może znacząco wpływać na zdrowie, w tym także płodność kobiety.