Na początku marca nakładem wydawnictwa PZWL opublikowane zostało nowe, zaktualizowane wydanie Tabel Składu i Wartości Odżywczej Żywności opracowane przez specjalistów z Instytutu Żywności i Żywienia, a w szczególności przez Hannę Kunachowicz, Beatę Przygodę, Irenę Nadolnę i Krystynę Iwanow. Tabele zawierają dane o wartości energetycznej i zawartości kilkudziesięciu składników odżywczych w produktach spożywczych oraz potrawach.
Na początku marca nakładem wydawnictwa PZWL opublikowane zostało nowe, zaktualizowane wydanie Tabel Składu i Wartości Odżywczej Żywności opracowane przez specjalistów z Instytutu Żywności i Żywienia, a w szczególności przez Hannę Kunachowicz, Beatę Przygodę, Irenę Nadolnę i Krystynę Iwanow. Tabele zawierają dane o wartości energetycznej i zawartości kilkudziesięciu składników odżywczych w produktach spożywczych oraz potrawach.